Szűrőprogramok

 

Az egészség felbecsülhetetlen érték

A XXI. századi emberek többségére jellemző az elvárosiasodott életforma. Napjaink életvitelét a mozgásszegény életmód, az egészségtelen táplálkozás, a feszített munkatempó és a folyamatosan fennálló stressz jelenléte jellemzi. Ezek a rizikófaktorok számos betegség kialakulásának kockázatát növelik, nemcsak betegségeket, hanem betegségsorozatokat indíthatnak el a szervezetben.

A dolgozó ember akkor lehet eredményes, sikeres munkájában és magánéletében egyaránt, amennyiben egészséges. A prevenció célja az egészségi állapot és az életminőség javítása, az egészség védelme, a betegségek, sérülések megelőzése.

A megelőzés törekvés a betegségek korai felismerésére illetve az egyes rizikótényezők korai kiküszöbölésére, ezért a kóros folyamatok kialakulásához vezető tényezők időben történő felismerésén és gondozásán alapul.

A megelőzés fő eszközei az általános szűrővizsgálatok.

Minden életszakaszban fontos a szűrővizsgálatok és állapotfelmérések rendszeres elvégzése ahhoz, hogy időben felfedezhessük a szervezetben zajló elváltozásokat.

Egészségközpontunkban többféle komplex szűrővizsgálati program választható. A javasolt vizsgálati sorok tartalmának összeállításában szakorvosaink aktív szerepet vállaltak, de programok tartalma egyéni kérésre igény szerint változtatható.Komplex szűrőprogramok