Ortopédia

 

Tájékoztatjuk kedves Pácienseinket, hogy ortopéd szakorvosaink műtéti beosztásának, és a rendelés folyamán szükséges röntgen vizsgálatok következtében a kiadott időpontok elcsúszhatnak. 

Ortopédiai vizsgálat a budapesti Mammut Egészségközpontban

Az ortopédiai vizsgálat során az ortopéd orvos tájékozódik a beteg korábbi mozgásszervi betegségeiről, a végzett műtétekről, sérüléseiről. Információkat gyűjt a munkakörülményekről, szabadidő tevékenységekről. Az ortopédiai vizsgálat következő lépése a panaszok, a fájdalom felmérése, a tartás-, és járásvizsgálat, az ízületi tengelyeltérések – mellkas, gerinc és az ízületek alaki vizsgálata . Azután következik a gerinc funkcionális vizsgálata, a kis-, és nagyízületek (váll, könyök, csípő, térd, boka) mozgásterjedelmének és deformitásainak vizsgálata. A perifériás idegek vizsgálata során az ízületek működését végző izmok beidegzését, a reflexeket mérik fel. A vizsgálatokat képalkotó diagnosztikai eljárások segítségével - röntgen, UH (ultrahang), CT (komputertomográfia), MR (mágneses rezonancia) részletes képet nyerhetünk a vizsgált területről. A CT-vizsgálatot leggyakrabban a gerinc kóros elváltozásainak kimutatására használják. Az MR (mágneses rezonancia) vizsgálat segítségével lokalizálhatóak a gyulladásos gócok, de a daganatok szűrésére is kiválóan alkalmas. Indokolt esetben csontsűrűség meghatározásra van szükség , amelyet oszteodenzitometriás készülék segítségével mérnek.

Mikor keresse fel a Mammut Egészségközpont Ortopédiai magánrendelését?

Az ortopédia a támasztó - és mozgató szervrendszer (csont, porc,inak, izomzat) megbetegedéseivel, a törzs, gerinc, végtagok működésének korlátozottságával foglalkozik. A mindennapi élet során – kortól, nemtől függetlenül - gyakran fájdul meg a derekunk, az ízületünk, a csípőnk, a lábunk, a vállunk, könyökünk. A panaszok hátterében álló betegségek gyógyítása az ortopédia feladata.
 
 
Szűrőprogramok