Menopausa terápia

 

„Változókor változások nélkül”

Szakorvosi tanácsadás és terápia a változókor körül és után - anti-aging complex

Dr Mészáros Gábor szülész-nőgyógyász klinikai főorvos

Az utóbbi évek társadalmi változásainak köszönhetően egyre nagyobb jelentőséget kap a nők szerepe a változó kor után is. Az orvostudomány és a szociális viszonyok lehetővé tették a nők várható élettartamának meghosszabbodását. A várható életkor meghosszabbodása megnyújtotta azon életszakasz hosszát, amit a nők a változó kor után élhetnek, de a hormonális változások időpontja ennek ellenére nem tolódott ki. Sok nőt szakmai élete és vitalitásának csúcsán ér el ez az időszakasz.

Számtalan módszer alakult már ki a menopausa időszakának minél jobb és tartalmasabb megélésének lehetővé tételére, mint pl. a plasztikai sebészet, a kozmetológia vagy a mozgásterápia. Az egészséges külső azonban egészséges belsőt is kíván, ez a kettő alkotja a nő egészségének egészét.

A menopausa tanácsadás és a megfelelő terápiás tervek a belső fiatalság megtartása érdekében jöttek létre. Ezen időszak után nem csak testi tünetek - csontritkulás, hajhullás, hőhullámok, súlygyarapodás, keringési rendszer változása - hanem pszichés lelki tünetek - depresszióra való hajlam, libidócsökkenés, ingerlékenység, alvászavarok, indokolatlan dühkitörések, koncentrációképesség zavara, szorongásos kórképek- is megjelenhetnek a női hormonok szintjének drasztikus változása, csökkenése miatt. A menopausa tanácsadás célja, hogy megfelelő kivizsgálás után egyénre szabott kezelést biztosítson a legmodernebb módszerek alkalmazásával, valamint a folyamatos kontroll mellett biztonsággal támogassa a változó kor utáni nők életminőségének maximális fenntartását, ezen egyre hosszabb életszakasz problémamentes és örömökkel teli megélését.
 
 
Szűrőprogramok