Masszázs

 

Mire jó a masszázs?

A masszázs ősidők óta ismert és alkalmazott módszer az ellazulásra. Tudományosan is igazolt, hogy a testet érő manuális mechanikai hatások befolyásolják a lokális sejtek és a szövetek működését, de a távoli szervekre is hatnak. A masszázs bizonyítottan serkenti a vérkeringést és a nyirokkeringést, fokozza a sejtek oxigén- és tápanyagellátását, megkönnyíti a salak- és méreganyagok kiürülését a szervezetből. Felfrissíti, ellazítja az izomzatot, feloldja a testben az energiagátakat, beindítja a test öngyógyító mechanizmusait, erősíti az immunrendszert, nyugtatja az idegeket és általánosan jobb közérzetet biztosít.

Aromamasszázs

Az aromamasszázs gyengéd teljes testmasszázs, a masszázsolaj mellé különféle illóolajokat használnak, melyek a bőrön át a szervezetbe jutva fokozzák a lazító hatást és az érzékekre is megnyugtatóan hatnak Kimerültség, stressz esetén ajánlott. Az egész-test masszázs magában foglalja a láb-, derék-, hát-, váll-, kar-, nyak-, fejizmokat.

A gyógymasszázs a fizioterápia egy fajtája, csak gyógymasszőr végezheti, aki komoly elméleti és gyakorlati tudással rendelkezik. A gyógymasszőr az orvossal együttműködve dolgozik, az egyént összefüggésében kell látnia, hogy hatásosan tudjon mozgásszervi problémákat kezelni.

 
 

A talpmasszázs gyógyításra és megelőzésre alkalmas. Talpunk tükrözi testünk egészségét. Ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, az annak megfelelő pont a talpon nyomás- vagy fájdalomérzékennyé válik. Ha ezt a pontot masszírozzák, a hozzátartozó testrégió keringése javul.

A nyak- váll- hát masszázs a nyak-, váll- és hátfájdalmakkal, visszatérő fejfájással, krónikus kimerültséggel és koncentrációs zavarokkal küszködőknek ajánlott leginkább.