Fizioterápia

 

Nagyon nagyszámú mozgásszervi megbetegedést regisztráltak Magyarországon. A mozgásszervi betegségek gyógyításában jól beváltak , hatékonyan alkalmazhatóak a különböző  fizioterápiás módszerek.

A fizioterápia gyógymód, melynél fizikai energiát használnak a gyógyításra, segítségével  kóros tüneteket enyhítenek vagy szüntetnek meg. Leggyakrabban használt kezelési mód az elektroterápia.

Milyen fizioterápiás módszereket alkalmaznak a Mammut Egészségközpontban?

A Mammut Egészségközpontban az elektroterápiás módszerek széles spektrumát kínálják ízületi elváltozások, gerinc- és mozgásszervi betegségek, izomfájdalmak és rehabilitációs célú kezelésére:
  • Elektroterápia galván kezelés
  • Elektroterápia diadinamic kezelés
  • Elektroterápia interferencia
  • Elektroterápia iontoforezis
  • Elektroterápia TENS kezelés
  • Elektroterápia szelektív ingeráram
  • Elektroterápia stabil galván
 
 

Galván kezelés

Galván kezeléskor a beteg testrészre műanyag elektródát helyeznek, ezen át kis feszültségű áramot juttatnal a test szöveteibe.

A galván kezelés kiválóan alkalmas fájdalomcsillapításra, értágító hatású, a gyulladás okozta káros szöveti nedvek felszívódását segíti elő, helyreállítja az izomtónust.

Stabil galvánkezelés esetén a kezelőlapnak tartalmaznia kell a kezelt testrészt, az elektródák elhelyezését és polaritását , az elektróda nagyságával jelölve az uni-vagy bipoláris kezelést, az időtartamot, a kezelések számát és gyakoriságát.

TENS (Transcutan -bőrön keresztüli- Elektromos Ideginger Kezelés) kezelés

Egyéni érzékenység szerint akár naponta többször is használható. Mindenfajta fájdalomcsillapításra

Iontoforézis

Galván kezelés, melynek során fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő szereket juttatnak a szervezetbe elektromos úton.

Diadinamic kezelés

A diadinamic elektroterápiás kezelés során különböző áramformákat alkalmaznak. Fájdalomcsillapító, helyi vérbőséget előidéző, anyagcsere javító, felszívódást elősegítő hatású.

Interferencia

Mélyebb fájdalomcsillapító hatású elektroterápiás módszer, főként a nyak és a gerinc kezelésére használják.

Szelektív ingeráram kezelés

A kezelendő testfelületre, az izmok eredési és tapadási pontjaira elektródát helyezünk. A készülék a kezelés alatt izom összehúzódást hoz létre. Fontos terápiás eljárás a perifériás bénulások esetén, izomsorvadás megelőzésére, gyenge izmok erősítésére.