Akupunktúra

 
A Mammut Egészségközpont az alternatív gyógyászat szakterületéről az akupunktúra különböző változatait ajánlja jól képzett orvosok szolgáltatásaként. A Mammut Egészségközpont orvosai szakterületük elismert szakemberei, kiváló elméleti és gyakorlati tudással rendelkeznek. naprakészen követik az orvostudomány fejlődésének vívmányait és terápiájuk során alkalmazzák is azokat. Az akupunktúra bizonyos testfelszínhez közeli pontok mechanikus ingerlése. Az akupunktúra alkalmazásakor vékony tűket szúrnak a test meghatározott részeibe. Ennek hatásmechanizmusát nem teljesen értjük , de vitathatatlanul hatékonyan alkalmazható fájdalmak enyhítésére, A több ezer éves hagyományos kínai orvoslás tradícióira épülve a test energiáinak áramlási helyein elhelyezkedő akupunktúrás pontok tűvel, illetve lézerrel történő ingerlésével jó néhány betegség tünetei enyhíthetők.

A fülakupunktúrás kezelés a fülkagyló meghatározott pontjainak tűszúrással történő kezelését jelenti. Lehetőség szerint használhatunk hagyományos fültűt (kb 30-40 percig marad a fülben) , illetve tartós tűt is, az utóbbit hetente kell cserélni. Tűszúrás helyett lézeres kezelés is alkalmazható, ekkor a pontokat speciálisan erre a célra kifejlesztett készülékkel stimulálják.

A fülakupunktúra kedvező hatást gyakorol az egyes szervekre. Aktiválja a szervezet öngyógyító mechanizmusát , javul az energiakeringés , elősegíti a gyógyulás folyamatát.